Birou Avocatura - Moniana Iordachescu

 
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • green color
  • blue color

CCR: Legea bugetului, constitutionala

E-mail Print

Legea bugetului de stat este constitutionala, au decis, miercuri, judecatorii Curtii Constitutionale a Romaniei, respingand contestatia formulata de PDL.

 In continuare, legea va fi trimisa va fi trimisa spre promulgare catre presedintele Traian Basescu.

"PDL nu numai ca a respectat, dar nu a comentat niciodata vreo decizie a CCR. Asta vom face si acum, vom respecta decizia. (...) Daca vedeti in acest buget vreo masura care sa duca la crestere economica a Romaniei sa mi-o spuneti, eu nu am sesizat. (...) Ce va face domnul presedinte nu pot sa comentez", a declarat Vasile Blaga la Digi 24.

 Legea bugetului pe 2013 a fost adoptata fara cvorum si fara a lua in considerare amendamentele Opozitiei, iar fundamentarea bugetului s-a facut pe Statutul parlamentarilor, act inca neadoptat, au aratat democrat-liberalii, in sesizarea catre CC.

Mai mult, PDL a sustinut ca bugetele Camerei Deputatilor si Senatului s-a fundamentat pe o lege inexistenta, respectiv statutul deputatilor si senatorilor, care a fost amanat saptamana trecuta, din cauza unor dispute.

 Pe de alta parte, PSD a denuntat demersul PDL ca fiind unul politicianist si i-a acuzat pe social-democratii ca au falsificat semnaturile pe contestatia depusa la Curtea Constitutionala.

"Decizia este definitiva si general obligatorie"

 "In ziua de 13 februarie 2013, Plenul Curtii Constitutionale, investit in temeiul art.146 lit.a) din Constitutia Romaniei si al art.15 din Legea nr.47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, s-a intrunit pentru a solutiona, in cadrul controlului anterior promulgarii, obiectia de neconstitutionalitate asupra Legii bugetului de stat pe anul 2013, formulata de un numar de 54 deputati apartinand Grupului parlamentar al Partidului Democrat Liberal.

 In urma deliberarilor, Curtea Constitutionala, cu unanimitate de voturi, a constatat ca Legea bugetului de stat pe anul 2013, este constitutionala.

 Argumentatia retinuta in motivarea solutiei pronuntate de Plenul Curtii Constitutionale va fi prezentata in cuprinsul deciziei, care se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

 Decizia este definitiva si general obligatorie si se comunica Presedintelui Romaniei, presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului si primului-ministru", se arata in comunicatul CCR.


sursa: www.ziare.com


Birou Avocatura - Avocat Moniana Iordachescu

 

Chestionar

Cum ati ajuns pe acest site?
 

Advertising