Birou Avocatura - Moniana Iordachescu

 
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • green color
  • blue color

Proiect de guvern: Faci autostopul si te ridica direct masina de Politie

E-mail Print

Daca guvernul isi va da acordul, autostopistii se vor trezi ca vor fi luati de marginea drumului direct cu masina de politie.

Guvernul planuieste sa interzica autostopul prin lege pentru ca aceasta practica ar avea un impact negativ major asupra firmelor de transport si asupra circulatiei rutiere. Potrivit Proiectului de Ordonanta de urgenta aflat in dezbatere publica pe site-ul Ministerul Transportului, transportul rutier de persoane prin utilizarea autoturismelor neautorizate "afecteaza profund activitatea intreprinderilor autorizate si mediul concurential, avand un impact negativ inclusiv asupra bugetului de stat prin diminuarea veniturilor incasate ca urmare a neplatii taxelor si impozitelor aferente activitatilor de transport rutier de persoane neautorizate desfasurate de catre persoane fizice si juridice".

La aceasta ora, legea din Romania, precum si cea din alte state europene, nu prevede sanctionarea autostopului. Ca sa descurajeze aceste practici, guvernul a realizat si un plan de sanctiuni.

Potrivit proiectului de OUG, constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda de la 1.000 lei la 5.000 lei "efectuarea de transport public de persoane cu autoturism de catre persoanele fizice sau juridice fara respectarea prevederilor art. 7 (din Legea 38/2013) ".

A.C.


sursa: www.ziare.com


Birou Avocatura - Avocat Moniana Iordachescu

 

Chestionar

Cum ati ajuns pe acest site?
 

Advertising