Birou Avocatura - Moniana Iordachescu

 
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • green color
  • blue color

Invatamantul obligatoriu a fost extins la 15 clase. Cum se aplica legea promulgata azi de Iohannis

E-mail Print

Foto: Arhiva Facebook/Klaus IohannisPresedintele Klaus Iohannis a promulgat luni o lege pentru modificarea Legii educatiei nationale nr. 1/2011, care prevede ca invatamantul general obligatoriu este extins treptat la 15 clase, pana in anul 2030.

Actul normativ prevede ca grupa mare din invatamantul prescolar, invatamantul primar, gimnazial si invatamantul liceal devin obligatorii pana in 2020. "Invatamantul general obligatoriu cuprinde invatamantul primar, invatamantul gimnazial si primii doi ani ai invatamantului secundar superior. Invatamantul secundar superior si grupa mare din invatamantul prescolar devin obligatorii pana cel mai tarziu in anul 2020, grupa mijlocie pana cel mai tarziu in anul 2023, iar grupa mica pana in anul 2030.

Frecventarea invatamantului obligatoriu poate inceta la forma cu frecventa la 18 ani", se stipuleaza in actul normativ.

Tot luni, seful statului a promulgat si o alta lege care vizeaza modificarea Legii educatiei nationale. Actul normativ vizeaza organizarea functionarii liceelor cu profil agricol in subordinea Ministerului Agriculturii si in coordonarea Ministerului Educatiei Nationale.


sursa: www.agerpres.ro


articol aparut la: www.ziare.com


Birou Avocatura - Avocat Moniana Iordachescu

 

Chestionar

Cum ati ajuns pe acest site?
 

Advertising