Birou Avocatura - Moniana Iordachescu

 
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • green color
  • blue color

Schimbări majore în noua lege a pensiilor. Cum se va calcula punctul de pensie

E-mail Print

Guvernul va schimba modul de calcul al punctului de pensie Observator News.roSunt schimbări majore luate în calcul de Guvern pentru viitoarea lege a pensiilor.Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că, până la finalul anului, un proiect prin care să fie eliminate inechitățile din sistem va fi gata.

Read more...
 

Cresc pensiile. Data de la care ar putea intra în vigoare majorarea veniturilor pensionarilor

E-mail Print

Pensiile vor fi indexate cu inflația FOTO PexelsDaniel Baciu, președintele Casei de Pensii, a făcut declarații la România TV despre majorarea veniturilor românilor, care va avea loc în perioada următoare. Acesta a declarat că este nevoie de un efort suplimentar pentru a nivela inechitățile din sistemul de pensii.

Read more...
 

Schimbare radicală în procedura licitațiilor: autoritățile sunt obligate să semneze contractul cu firma câștigătoare chiar dacă există contestații

E-mail Print

Ordonanța de urgență va ajuta în primul rând finalizarea mai rapidă a proiectelor de infrastructură FOTO Facebook/ Pro Infrastructura

Guvernul României a modificat miercuri, 25 august, prin ordonanță de urgență, legislația în domeniul achizițiilor publice.

Modificările sunt menite să menite să urgenteze implementarea proiectelor majore de investiții, în special în perspectiva respectării programului pentru proiectele finanțate prin PNRR.

Read more...
 

Cum se calculeaza impozitul pe criptomonede in 2021

E-mail Print

tranzactii FOTO:pexels.comPe fondul sustinut a tot mai multe persoane care tranzactioneaza criptomonede in Romania si a volatilitatii acestora, s-a luat decizia ca persoanele fizice care utilizeaza monede digitale sa isi faca o declaratie unica a veniturilor anuale, in care acestea sa fie incluse. Aceste venituri trebuie declarate la Fisc, fiind considerate venituri din alte surse si pentru impozitare se aplica regimul fiscal din categoria din care fac parte. Conform depunerii declaratiilor unice din anul precedent, romanii trebuiau sa se prezinta la ANAF pana pe 15 martie, insa, din cauza pandemiei si a situatiei actuale globale, s-a decis data de 25 mai an curent.

Tranzactiile cu monedele digitale a fost reglementata pentru prima data in Romania in 2019, prin Legea 30/2019, care a introdus in Codul Fiscal modalitatea de impozitare a acestui tip de venit. Conform reglementarii, profitul rezultat din tranzactiile de criptomonede se incadreaza in categoria veniturilor din alte surse si sunt taxate ca atare, specific categoriei din care fac parte.

Read more...
 

Iohannis a promulgat legea prin care si in cazul familiilor monoparentale vor fi acordate zile libere, la suspendarea sau limitarea cursurilor scolare

E-mail Print

Zile libere in caz de suspendare a cursurilor din cauza pandemiei/Foto: Pixabay.comPresedintele Klaus Iohannis a promulgat marti, 6 aprilie, legea privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 182/2020 pentru completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 147/2020 privind acordarea unor zile libere pentru parinti in vederea supravegherii copiilor, in situatia limitarii sau suspendarii activitatilor didactice care presupun prezenta efectiva a copiilor in unitatile de invatamant si in unitatile de educatie timpurie anteprescolara, ca urmare a raspandirii coronavirusului SARS-CoV-2, informeaza Administratia Prezidentiala.

Actul normativ prevede prevede ca si in cazul familiilor monoparentale sunt acordate zile libere pentru parinti pentru supravegherea copiilor daca sunt suspendate sau limitate cursurile scolare care presupun prezenta efectiva a copiilor in unitatile de invatamant.

Read more...
 

Angajatorii pot reduce timpul de munca al salariatilor cu pana la 80%. Legea a fost promulgata de Iohannis

E-mail Print

Legea a fost promulgata de Iohannis Foto/PixabayPresedintele Klaus Iohannis a promulgat azi legea care prevede posibilitatea reducerii timpului de lucru pe durata pandemiei cu pana la 80%.

In perioada starii de urgenta sau de alerta,dar si pe o perioada de pana la 3 luni de la data incetarii ultimei perioade in care a fost instituita starea de urgenta, de alerta sau asediu, companiile aflate in dificultate pot reduce programul de lucru, iar angajatii primesc cu 25% mai putini bani.

Read more...
 

Klaus Iohannis a promulgat legea prin care oamenii care fac evaziune fiscala, dar achita prejudiciul, scapa de inchisoare

E-mail Print

Evazionistii vor scapa doar cu o amenda daca achita prejudiciul FOTO PixabayPresedintele Klaus Iohannis a promulgat miercuri, 31 martie, legea privind modificarea si completarea Legii nr. 241/2005 pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale, care prevede ca se poate aplica pedeapsa cu amenda si nu inchisoare in cazul persoanelor acuzate de evaziune fiscala pana la 100.000 de euro care achita integral prejudiciul.

Legea a fost sesizata la CCR de Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectiile Unite, de Guvernul Romaniei si de Avocatul Poporului. Curtea a decis ca legea este constitutional.

Read more...
 

Presedintele Iohannis a promulgat legea de aprobare a OUG care prevede masuri suplimentare in domeniul protectiei sociale, in contextul pandemiei de coronavirus

E-mail Print

Klaus Iohannis a promulgat proiectul de lege FOTO Administratia PrezidentialaPresedintele Klaus Iohannis a promulgat luni legea de aprobare a OUG care prevede masuri suplimentare in domeniul protectiei sociale, in contextul pandemiei de coronavirus.

Actul normativ are ca obiect de reglementare aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 59/2020, care prevede stabilirea unor masuri suplimentare de protectie sociala in contextul situatiei epidemiologice determinate de raspandirea coronavirusului SARS-CoV-2, constand in continuarea acordarii, pe toata perioada starii de urgenta, a concediului si a indemnizatiei lunare pentru persoanele beneficiare ale concediului pentru ingrijirea copilului cu dizabilitati pana la implinirea varstei de 7 ani, prevazut de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.111/2010.

Read more...
 

Ziua pasaportului romanesc! In cate tari se poate intra fara viza cu acest act

E-mail Print

Pasaportul romanesc FOTO facebookAstazi este Ziua pasaportului romanesc, marcata la 19 martie, data la care, in anul 1912, regele Carol I a promulgat, prin Inaltul Decret Regal nr. 1758, prima lege moderna referitoare la pasapoarte, denumita "Lege asupra pasapoartelor".

Potrivit acesteia, "Pasapoartele se emit in numele regelui si se libereaza de ministerul de interne si de prefectii de judete si de politie in conditiunile ce se vor determina prin regulamentul de aplicare al acestei legi", noteaza site-ul www.pasapoarte.mai.gov.ro.

Read more...
 

Noi constrangeri pentru cetatenii Uniunii Europene si cei ai Regatului Unit dupa Brexit. Ce se schimba

E-mail Print

Protest pentru a opri Brexit-ul in Marea Britanie, 2019 FOTO UnsplashTurism, calatorii de afaceri, studii superioare - cetatenii obisnuiti sa circule fara obstacole de peste 45 de ani intre Regatul Unit si Uniunea Europeana vor trebui sa se adapteze de la 1 ianuarie 2021 la realitatea Brexitului, noteaza marti AFP.

Incepand cu prima zi a anului viitor, britanicii vor fi considerati in Uniunea Europeana drept cetateni ai unei tari terte si, in consecinta, nu vor mai beneficia de libertatea de circulatie pentru a lucra, a studia sau a se retrage la pensie pe teritoriul Uniunii Europene si al statelor asociate (Norvegia, Islanda, Elvetia).

Read more...
 

Legea prin care sunt simplificate conditiile pentru a infiinta un ONG, adoptata de Camera Deputatilor. Proiectul merge la promulgare

E-mail Print

Camera Deputatilor a fost forul decizionalCamera Deputatilor a adoptat, marti, proiectul referitor la asociatii si fundatii, care vizeaza eliminarea declaratiei de beneficiar real pentru majoritatea asociatiilor, simplificarea conditiilor pentru infiintarea unui ONG si defineste organizatiile cetatenilor apartinand minoritatilor nationale ca fiind cazuri distincte de asociatii.

Initiativa legislativa are ca obiect de reglementare modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr.26/2000 cu privire la asociatii si fundatii. Proiectul vizeaza, intre altele, eliminarea obligatiei de a depune o declaratie autentica anual, chiar daca nu exista ceva nou de declarat, exceptarea de la obligatia de a depune declaratie autentica atunci cand asociatia/fundatia respectiva e constituita/condusa doar de persoane fizice, iar beneficiarul real poate fi identificat si preluat in registru cu datele de identificare relevante pe baza documentelor aflate deja la dosarul entitatii. Aceasta exceptare este aplicabila doar cazului in care entitatea are in componenta doar persoane fizice, si nu exista un alt beneficiar real care sa nu rezulte din actele de la dosar.

Read more...
 
  • «
  •  Start 
  •  Prev 
  •  1 
  •  2 
  •  3 
  •  4 
  •  5 
  •  6 
  •  7 
  •  8 
  •  9 
  •  10 
  •  Next 
  •  End 
  • »
Page 1 of 540

Chestionar

Cum ati ajuns pe acest site?
 

Advertising