Birou Avocatura - Moniana Iordachescu

 
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • green color
  • blue color

Solicitarile de eliberare a cazierelor judiciare si actelor de stare civila se pot face si prin avocati

E-mail Print

Foto: Pixabay (Arhiva)Presedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, Legea privind modificarea si completarea unor acte normative care prevede introducerea avocatilor in procesul de certificare a inscrisurilor in materia comerciala, dar si in alte domenii, cum sunt eliberarea certificatelor de cazier judiciar si de stare civila.

"In absenta comerciantului persoana fizica, respectiv a reprezentantului asociatiei familiale, semnatura acestuia poate fi inlocuita prin prezentarea la Registrul Comertului, de catre avocat, a imputernicirii avocatiale care contine semnatura clientului, respectiv a comerciantului persoana fizica sau a reprezentantului asociatiei familiale. Semnatura persoanei fizice trebuie data personal in fata avocatului si va fi folosita in intreaga activitate a comerciantului persoana fizica, respectiv a reprezentantului asociatiei familiale. De asemenea, certificatul de cazier judiciar pentru persoane fizice poate fi solicitat si prin avocatul persoanei fizice respective", potrivit legii. Actul normativ mai prevede ca certificatul de cazier judiciar pentru persoane fizice se poate solicita si prin imputernicitii acestora, conform procedurilor legale in vigoare: a) in tara, de catre avocatul persoanei fizice in baza imputernicirii avocatiale emise cu respectarea prevederilor Legii nr. 51/1995 pentru organizarea si functionarea profesiei de avocat si Statutului profesiei de avocat, adoptat prin Hotararea Uniunii Nationale a Barourilor din Romania nr. 64/2011 sau, dupa caz, de alt imputernicit, pe baza unei procuri autentificate de catre notarul public.

Certificatele de stare civila se pot elibera si avocatilor imputerniciti de catre titulari.

"Pe baza actelor de stare civila se elibereaza certificate de nastere si de casatorie titularilor sau reprezentantilor legali ai acestora, iar certificatele de deces membrilor familiei sau altor persoane indreptatite. Certificatele de stare civila se pot elibera si altor persoane imputernicite prin procura speciala, precum si avocatilor imputerniciti de catre titulari sau de catre reprezentantii legali ai acestora, in baza imputernicirii avocatiale emise cu respectarea prevederilor Legii nr. 51/1995 pentru organizarea si functionarea profesiei de avocat si Statutului profesiei de avocat, adoptat prin Hotararea Uniunii Nationale a Barourilor din Romania nr. 64/2011", se mai arata in lege.

sursa: www.agerpres.ro

articol aparut la: www.ziare.com

Birou Avocatura - Avocat Moniana Iordachescu

 

Chestionar

Cum ati ajuns pe acest site?
 

Advertising