Birou Avocatura - Moniana Iordachescu

 
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • green color
  • blue color

Presedintele Iohannis a promulgat legea de aprobare a OUG care prevede masuri suplimentare in domeniul protectiei sociale, in contextul pandemiei de coronavirus

E-mail Print

Klaus Iohannis a promulgat proiectul de lege FOTO Administratia PrezidentialaPresedintele Klaus Iohannis a promulgat luni legea de aprobare a OUG care prevede masuri suplimentare in domeniul protectiei sociale, in contextul pandemiei de coronavirus.

Actul normativ are ca obiect de reglementare aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 59/2020, care prevede stabilirea unor masuri suplimentare de protectie sociala in contextul situatiei epidemiologice determinate de raspandirea coronavirusului SARS-CoV-2, constand in continuarea acordarii, pe toata perioada starii de urgenta, a concediului si a indemnizatiei lunare pentru persoanele beneficiare ale concediului pentru ingrijirea copilului cu dizabilitati pana la implinirea varstei de 7 ani, prevazut de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.111/2010.

Totodata, este vizata acordarea, pe toata perioada starii de urgenta, a concediului de acomodare si a indemnizatia lunare prevazute la art.50 din Legea nr.273/2004. De asemenea, se urmareste reglementarea mentinerii, in perioada de izolare preventiva, la locul de munca sau in zone special dedicate in care nu au acces persoane din exterior pentru o perioada de 14 zile, urmata ciclic de o perioada de izolare preventiva la 3/3 domiciliu, a drepturilor salariaie, la nivelul avut in luna anterioara decretarii starii de urgenta, pentru personalul prevazut la art.10 din Ordonanta militara nr. 8/2020.

Autor: Teodor Serban

sursa: www.news.ro

articol aparut la: www.ziare.com

Birou Avocatura - Avocat Moniana Iordachescu

 

Chestionar

Cum ati ajuns pe acest site?
 

Advertising