Birou Avocatura - Moniana Iordachescu

 
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • green color
  • blue color

Angajatorii pot reduce timpul de munca al salariatilor cu pana la 80%. Legea a fost promulgata de Iohannis

E-mail Print

Legea a fost promulgata de Iohannis Foto/PixabayPresedintele Klaus Iohannis a promulgat azi legea care prevede posibilitatea reducerii timpului de lucru pe durata pandemiei cu pana la 80%.

In perioada starii de urgenta sau de alerta,dar si pe o perioada de pana la 3 luni de la data incetarii ultimei perioade in care a fost instituita starea de urgenta, de alerta sau asediu, companiile aflate in dificultate pot reduce programul de lucru, iar angajatii primesc cu 25% mai putini bani. Angajatorii trebuie sa obtina acordul scris al reprezentantului salariatilor pentru aceasta reducere de program si de venituri.

Angajatorii aflati in situatii exceptionale pot reduce durata de munca cu pana la 80%, iar Guvernul subventioneaza 75% din diferenta dintre salariul normal si cel pentru program de munca redus. Nu va fi acoperit de catre stat tot salariul angajatului, ci pana la valoarea salariului mediu brut pe economie.

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

Actul normativ a fost adoptat la inceputul lunii martie de Parlament.

Pe perioada de aplicare a programului Kurzerbeit sunt interzise angajarea de personal pentru prestarea unor activitati identice ori similare cu cele prestate de catre salariatii al caror timp de munca a fost redus.

Autor: Lavinia Ionita

sursa: www.ziare.com

Birou Avocatura - Avocat Moniana Iordachescu

 

Chestionar

Cum ati ajuns pe acest site?
 

Advertising